1ο εργαστήριο ΠΑΝΟΠΤΗ: Web Application Security – Active Response

Η Ομάδα Εργασίας για την Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων και Προστασία Προσωπικών Δεδομένων του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ (www.eellak.gr)  διοργανώνει σεμινάρια για την άσκηση ΠΑΝΟΠΤΗΣ.

Στις 23 – 27 Μαϊου 2016 πραγματοποιήθηκε η ετήσια εθνική άσκηση κυβερνοάμυνας ‘ΠΑΝΟΠΤΗΣ 2016’ που διοργανώθηκε από την Διεύθυνση Κυβερνοάμυνας(ΔΙΚΥΒ) του ΓΕΕΘΑ.  Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ με ανοιχτό κάλεσμα και με ομιλία στη FOSSCOMM 2016 συγκρότησε ομάδα για  την άσκηση όπου και συμμετείχε σε όλα τα επεισόδια.

Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί μια σειρά από workshops όπου θα αναλύεται το κάθε επεισόδιο σε κάθε εργαστήριο. Τα σεμινάρια απευθύνονται σε προγραμματιστές και διαχειριστές συστημάτων που ενδιαφέρονται για θέματα ασφάλειας.

Στο 1o εργαστήριο θα αναλυθεί το πρώτο επεισόδιο της άσκησης και οι εισηγητές  θα εμβαθύνουν στο πως καλείται ο συμμετέχων να ανταπεξέλθει στο επεισόδιο.  Σκοπός των σεμιναρίων είναι η ομάδα που έλαβε μέρος στην άσκηση να αναλύσει και να αξιολογήσει τις μεθόδους που χρησιμοποίησε ώστε όλοι να γίνουν κοινωνοί της σχετικής γνώσης.

Το πρώτο εργαστήριο με τίτλο “Web Application Security – Active Response” θα γίνει το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 15.00 στο Μεγάλο Αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρου του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος» (Χάρτης).

Λίγα Λόγια για το Σενάριο:

Αποτέλεσμα κάποιων κακόβουλων επιθέσεων είναι η διακοπή κάποιων δικτυακών κυβερνητικών υπηρεσιών. Κάποιοι εξυπηρετητές (server hosts) αναγνωρίζονται ως η πηγή αυτών των επιθέσεων. Οι παίκτες καλούνται να εκτελέσουν «επίθεση» (να αποκτήσουν πρόσβαση) στους ήδη αναγνωρισμένους στόχους (servers) προκειμένου να τερματιστεί η κακόβουλη δραστηριότητα.

Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο  απαιτείται η εγγραφή στο https://ellak.gr/simmetochi-sto-1o-seminario-panopti/.

Παρακαλείστε να έχετε μαζί σας κάποιο αποδεικτικό στοιχείο της ταυτότητάς σας (πάσο, ταυτότητα, κλπ)

Θα υπάρχει δυνατότητα απομακρυσμένης παρακολούθησης από τον εξής σύνδεσμο: https://diavlos.grnet.gr/room/