2310716172 info@greekinformatics.gr

Το Facebook λανσάρει τον οδηγό «Βοήθησε έναν φίλο που έχει ανάγκη», με σκοπό την πρόληψη και μείωση των αυτοκτονικών περιστατικών στο διαδίκτυο

GreekInformatics Internet Το Facebook λανσάρει τον οδηγό «Βοήθησε έναν φίλο που έχει ανάγκη», με σκοπό την πρόληψη και μείωση των αυτοκτονικών περιστατικών στο διαδίκτυο

Internet

Το Facebook λανσάρει τον οδηγό «Βοήθησε έναν φίλο που έχει ανάγκη», με σκοπό την πρόληψη και μείωση των αυτοκτονικών περιστατικών στο διαδίκτυο

image_pdfimage_print

Το Facebook ανακοινώνει τη συνεργασία του με τους Οργανισμούς «To Χαμόγελο του Παιδιού», «The Jed Foundation» και «The Clinton Foundation», τρεις μη κερδοσκοπικούς Οργανισμούς που εργάζονται με σκοπό την προώθηση της συναισθηματικής υγείας, για τη δημιουργία της πρωτοβουλίας «Βοήθησε έναν φίλο που έχει ανάγκη». Ο νέος αυτός οδηγός για νέους έχει στόχο να βοηθήσει στον εντοπισμό πιθανών προειδοποιητικών σημάτων στο διαδίκτυο, τα οποία υποδηλώνουν ότι κάποιος φίλος τους βρίσκεται σε συναισθηματική αστάθεια και χρειάζεται βοήθεια, ενώ προσφέρει παράλληλα συμβουλές για τη διαχείριση κάθε περίπτωσης.

Κάθε χρόνο περισσότεροι από 800.000 άνθρωποι αυτοκτονούν, που αντιστοιχεί σε ένα άτομο κάθε 40 δευτερόλεπτα, σύμφωνα με τη Διεθνή Εταιρεία για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας. Δυστυχώς είναι η δεύτερη κύρια αιτία θανάτου μεταξύ της ηλικιακής ομάδας 15-29 ετών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Και ενώ ο Σεπτέμβρης είναι αφιερωμένος στην πρόληψη της αυτοκτονίας, είναι επίσης η εποχή του χρόνου που πολλοί νέοι άνθρωποι εισέρχονται στα πανεπιστήμια, τα κολέγια και τα σχολεία. Η κίνηση αυτή αποτελεί μεγάλο ορόσημο, παράλληλα όμως η διαχείριση νέων ακαδημαϊκών πιέσεων, η συνάντηση με νέους ανθρώπους και η μετακίνηση μακριά από το σπίτι για πρώτη φορά, μπορεί να προκαλέσει πίεση.

Το Facebook προσφέρει τη δυνατότητα στους χρήστες του, να μπορούν να αναφέρουν το περιεχόμενο αυτοκτονικής φύσης μιας δημοσίευσης κάνοντας κλικ στην επάνω δεξιά γωνία πατώντας “Report Post” και ακολουθώντας τις οδηγίες. Η ομάδα του Facebook ελέγχει προσωπικά αυτές τις αναφορές 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα, και παρέχει στα άτομα που έχουν ανάγκη τα απαραίτητα εφόδια στην μητρική τους γλώσσα, μέσω ενός από τους 33 παγκόσμιους εταίρους του στην πρόληψη των αυτοκτονιών μεταξύ των οποίων και «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την πρόληψη των αυτοκτονιών στο Facebook, μπορείτε να επισκεφθείτε το κέντρο βοήθειας:

https://www.facebook.com/help/suicideprevention

Η κα Julie de Bailliencourt, EMEA Safety Policy Manager του Facebook σημείωσε: «Μελέτες έχουν δείξει ότι το να είναι κανείς συνδεδεμένος με άλλους είναι ζωτικής σημασίας για τα άτομα που ενδέχεται να διατρέχουν κίνδυνο αυτοκτονίας –η προσέγγιση και η προσφορά υποστήριξης μπορεί να αποτελέσει μια σωτήρια πράξη. Δημιουργήσαμε το “Βοήθησε έναν Φίλο που έχει Ανάγκη”, γιατί θέλουμε να βεβαιωθούμε πως οι φίλοι και η οικογένεια έχουν τα κατάλληλα εφόδια για να βοηθήσουν στον εντοπισμό ενός ατόμου σε συναισθηματική αστάθεια, καθώς επίσης πως γνωρίζουν ποια μέτρα θα πρέπει να λάβουν, ιδιαίτερα σε ακραίες περιπτώσεις που η ζωή κάποιου μπορεί να βρίσκεται σε κίνδυνο.”

Ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τόνισε: «Είναι μεγάλη τιμή για τον οργανισμό “Το Χαμόγελο του Παιδιού” η συνεργασία με το Facebook για τη δημιουργία της πρωτοβουλίας “Βοήθησε έναν φίλο που έχει ανάγκη”. “Το Χαμόγελο του Παιδιού” με το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του βρίσκεται καθημερινά δίπλα στα παιδιά και στους εφήβους, πραγματοποιώντας διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης κι ευαισθητοποίησης για θέματα που τους απασχολούν στα σχολεία όλης της χώρας όσο και μέσω της “Εθνικής Τηλεφωνικής Γραμμής SOS 1056” όπου τα παιδιά και οι έφηβοι καλούν για οποιοδήποτε πρόβλημα τους απασχολεί.  Σήμερα, το διαδίκτυο αποτελεί το βασικότερο μέσο επικοινωνίας των νέων μεταξύ τους και “Το Χαμόγελο του Παιδιού” βρίσκεται και διαδικτυακά δίπλα στα παιδιά μέσα από τη σελίδα του στο facebook όπου ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί απαντούν στα ερωτήματά τους. Η ένωση των δυνάμεών μας με το Facebook θα ενισχύσει την υποστήριξή μας στα παιδιά και τους εφήβους που βρίσκονται σε ανάγκη και χρειάζονται την στήριξή μας».

Ο οδηγός είναι διαθέσιμος στη σελίδα Facebook του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Επίσης, θα υποστηριχθεί από μία αποκλειστική καμπάνια στο Facebook, ώστε να ενισχύσει τη θέαση στους νέους ανθρώπους.

Για να κατεβάσετε κάποιο αντίγραφο του οδηγού, μπορείτε να επισκεφτείτε:

https://fbnewsroomus.files.wordpress.com/2016/09/hafin-final-gr.pdf

image_pdfimage_print