2310716172 info@greekinformatics.gr

Το Talent Lab βοηθά νέους επαγγελματίες να βρουν το δρόμο τους στο χώρο της ψηφιακής ασφάλειας

GreekInformatics Business Το Talent Lab βοηθά νέους επαγγελματίες να βρουν το δρόμο τους στο χώρο της ψηφιακής ασφάλειας

Business

Το Talent Lab βοηθά νέους επαγγελματίες να βρουν το δρόμο τους στο χώρο της ψηφιακής ασφάλειας

image_pdfimage_print

Τα κορυφαία βραβεία στο διαγωνισμό ταλέντων της Kaspersky Lab περιλαμβάνουν $10.000, συμμετοχή στο Cannes Lions και πρόσκληση στο Security Analyst Summit (SAS)

Η καριέρα στον τομέα της ψηφιακής ασφάλειας μπορεί να φέρει υψηλές απολαβές, ωστόσο, είναι πολύ δύσκολο για όσους αρχίζουν τώρα την επαγγελματική τους πορεία να βρουν το δρόμο προς αυτόν τον περίπλοκο κλάδο. Αυτό, δυστυχώς, οδηγεί σε έλλειψη ειδικών παγκοσμίως, γεγονός που θα μπορούσε να εκθέσει πολλές επιχειρήσεις στον κίνδυνο να πέσουν θύματα ψηφιακών εγκληματιών ή κατασκόπων. Αυτός είναι ο λόγος που η Kaspersky Lab έχει ξεκινήσει το Talent Lab, ένα διεθνή διαγωνισμό για φοιτητές και νέους επαγγελματίες ηλικίας 18 έως 30 ετών. Το πρόγραμμα στοχεύει στην επίλυση τοπικών προκλήσεων ψηφιακής ασφάλειας, αξιοποιώντας τις τεχνικές γνώσεις, τη δημιουργικότητα και το ταλέντο των διαγωνιζόμενων. Τελικός στόχος είναι το πρόγραμμα να χρηματοδοτήσει την επιμόρφωση και την εξειδίκευση των νικητών ή να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στις πιο αναγνωρισμένες εκδηλώσεις της κλάδου παγκοσμίως, όπως είναι τα Cannes Lions και το Security Analyst Summit (SAS).

Ο διαγωνισμός θα αναδείξει τρεις νικητές: ο νικητής του βραβείου «Τop Τalent» θα λάβει μια επιχορήγηση της τάξης των $10.000 για περαιτέρω επιμόρφωση, ο νικητής του βραβείου «Security Talent» θα προσκληθεί στο SAS 2017 με όλα τα έξοδα καλυμμένα από την Kaspersky Lab και ο νικητής του βραβείου «Τhe Creativity Talent» θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει στα Cannes Lions 2017, με την ακαδημαϊκή άδεια εισόδου και τα ταξιδιωτικά εισιτήρια καλυμμένα από την Kaspersky Lab. Και οι 50 φιναλίστ θα πάρουν επιπλέον βραβεία και δώρα από την Kaspersky Lab και τους συνεργάτες της στο Talent Lab, καθώς και επαγγελματική καθοδήγηση από ειδικούς, ανοίγοντας τους μακροπρόθεσμες ευκαιρίες σταδιοδρομίας.

«Για εμένα προσωπικά, η ασφάλεια υπήρξε πάντα η πιο ενδιαφέρουσα πτυχή της επιστήμης της Πληροφορικής. Ό,τι και αν έκανα, η ασφάλεια ήταν η πρώτη από τα βασικά θέματα για τα οποία ενδιαφερόμουν»,σχολίασε ο Ryan Naraine, Επικεφαλής της Παγκόσμιας Ομάδας Έρευνας και Ανάλυσης της Kaspersky Lab στη Βόρεια Αμερική. Και συνέχισε: «Ωστόσο, η πορεία σε αυτό το επάγγελμα είναι συχνά πολύ δύσκολη και πολλοί από τους κορυφαίους ερευνητές μας δεν έχουν καμία επίσημη εκπαίδευση σε θέματα ασφάλειας, αλλά έφτασαν ως εδώ αρχικά κυρίως λόγω περιέργειας. Μέσω αυτού του διαγωνισμού, θέλουμε να προκαλέσουμε την περιέργεια όσο το δυνατόν περισσότερων, αλλά και να δείξουμε ότι υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι, για να εισέλθει κάποιος στον κλάδο της ψηφιακής ασφάλειας. Θέλουμε να αποδείξουμε ότι ο κλάδος της ψηφιακής ασφάλειας είναι συναρπαστικός κι ότι ο κόσμος χρειάζεται περισσότερα άτομα με υψηλή εξειδίκευση στον τομέα αυτό».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://academy.kaspersky.com/talentlab/, μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου 2016. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μια περίοδο online αξιολόγησης, από τις 15 έως και τις 30 Νοεμβρίου, ενώ οι 50 φιναλίστ θα ανακοινωθούν την 1η Δεκεμβρίου και θα προκριθούν στην τελική φάση, που θα διεξαχθεί στην Πράγα, τον Φεβρουάριο του 2017. Εκεί, θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα έργα τους και να διαγωνιστούν για τα κύρια βραβεία.

Στα τεχνικά κριτήρια αξιολόγησης του Talent Lab περιλαμβάνονται: πρακτικές εργασίες σε τομείς όπως έρευνα anti-malware, ανάπτυξη λύσεων ψηφιακής ασφάλειας, mobile ασφάλεια, φυσικά συστήματα ψηφιακής ασφάλειας, Internet of Things, ψηφιακή ασφάλεια και ευαισθητοποίηση γύρω από θέματα ασφάλειας για παιδιά. Επίσης, οι διαγωνιζόμενοι θα αξιολογηθούν σε μη τεχνικά ζητήματα, καθώς θα τους ζητηθεί να πάνω σε προκλήσεις που αφορούν το marketingπρος τους καταναλωτές, την ανάλυση περιεχομένου ιστοσελίδων, τον εννοιολογικό σχεδιασμό και την εκπαιδευτική ψυχαγωγία. Σε όλα τα πεδία, θα υπάρχει καθοδήγηση από ειδικούς της Kaspersky Lab. Στο Talent Lab είναι ευπρόσδεκτοι τόσο μεμονωμένοι συμμετέχοντες, όσο και ομάδες.

Με την πρωτοβουλία αυτή, η Kaspersky Lab συνεχίζει τις προσπάθειές της να ενισχύσει την εκπαίδευση γύρω από την ψηφιακή ασφάλεια. Η εταιρεία διαθέτει το εξειδικευμένο τμήμα Kaspersky Academy, το οποίο υλοποιεί μια σειρά από έργα που υποστηρίζουν τα νέα ταλέντα του κλάδου της ψηφιακής ασφάλειας. Η εταιρεία αναζητά ταλαντούχους νέους και τους ενθαρρύνει να ασχοληθούν με τον τομέα της ψηφιακής ασφάλειας, δίνοντάς τους την ευκαιρία να γίνουν «ορατοί» στον κλάδο και να αναπτύξουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους. Η εταιρεία θεωρεί ότι η ανάπτυξη μιας νέας γενιάς άριστα καταρτισμένων ειδικών είναι η βάση για ένα ασφαλές μέλλον για όλους.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Talent Lab είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική διεύθυνση: academy.kaspersky.com/talentlab.

image_pdfimage_print

Tagged