2310716172 info@greekinformatics.gr

Τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών υπό την προστασία του νέου Kaspersky Internet Security – multi-device

GreekInformatics Software Τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών υπό την προστασία του νέου Kaspersky Internet Security – multi-device

Software

Τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών υπό την προστασία του νέου Kaspersky Internet Security – multi-device

image_pdfimage_print

Η Kaspersky Lab παρουσίασε τη νέα έκδοση της λύσης ασφάλειας Kaspersky Internet Security – multi-device, ναυαρχίδα των καταναλωτικών προϊόντων της, η οποία παρέχει στους χρήστες επιπλέον δυνατότητες για διαχείριση της προστασίας τους στο Διαδίκτυο και τη διασφάλιση της ασφάλειας των δεδομένων τους.

Το Kaspersky Internet Security – multi-device είναι μια λύση ασφάλειας για όλη την οικογένεια. Προστατεύει τους χρήστες συσκευών Windows, Mac και Android από κακόβουλο λογισμικό, επικίνδυνες ιστοσελίδες, online εντοπισμό, απάτη και κλοπή χρημάτων.

Φέτος, τα προϊόντα της Kaspersky Lab για συσκευές Windows έχουν ενσωματωμένες αρκετές νέες λειτουργίες. Οι χρήστες μπορούν πλέον να προστατεύσουν τα δεδομένα τους από υποκλοπή κατά τη διάρκεια μιας μη ασφαλούς σύνδεσης στο Διαδίκτυο με τη βοήθεια της λειτουργίας Secure Connection. Επιπλέον, μπορούν να επιδιορθώσουν τυχόν «κενά» στην ασφάλεια της συσκευής τους με τις λειτουργίες Software Updater και Software Cleaner.

 «Στην Kaspersky Lab πιστεύουμε ότι η ασφάλεια του τομέα της Πληροφορικής δεν εξαρτάται μόνο από την αποτελεσματικότητα της λύσης ασφάλειας. Εξαρτάται, επίσης, και από το επίπεδο των γνώσεων του χρήστη για τον ψηφιακό κόσμο. Οι άνθρωποι με τέτοιου είδους γνώσεις συμπεριφέρονται με προσοχή και επαγρύπνηση στο Διαδίκτυο, και είναι επίσης έτοιμοι να εφαρμόσουν τα τελευταία τεχνολογικά επιτεύγματα για να προστατεύσουν ό, τι είναι πιο σημαντικό για αυτούς, είτε πρόκειται για προσωπικές τους πληροφορίες, αρχεία, προστασία της ιδιωτικής ζωής, συσκευές ή ξενοιασιά για τα μέλη της οικογένειάς τους. Επιδίωξή μας είναι να προσφέρουμε στο χρήστη τις δυνατότητες αυτές με κάθε νέα έκδοση των λύσεων μας», σχολίασε ο Dragan Martinovic, Managing Director Ανατολικής Ευρώπης της Kaspersky Lab.

Secure Connection

Η λειτουργία Secure Connection επιτρέπει στους χρήστες να συνδεθούν στο Διαδίκτυο με ασφάλεια, κρυπτογραφώντας όλα τα δεδομένα που αποστέλλονται και λαμβάνονται μέσω του δικτύου[1]. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά την εκτέλεση οικονομικών πράξεων, κατά τη χορήγηση αδειών σε ιστοσελίδες ή τη μεταφορά εμπιστευτικών πληροφοριών, καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις η παρακολούθηση της κυκλοφορίας από έναν ξένο θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρές απώλειες στους χρήστες (για παράδειγμα, οικονομικές).

Η λειτουργία αυτή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη κατά τη διάρκεια ταξιδιών, όπου πολλοί άνθρωποι συνδέονται όλο και περισσότερο σε μη ασφαλή δίκτυα Wi-Fi για να μείνουν σε επαφή. Σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky Lab, ένας στους πέντε χρήστες (18%) έχει πέσει θύμα ψηφιακών εγκληματιών κατά τη διάρκεια ταξιδιού. Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη αν λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι ένας στους πέντε ταξιδιώτες (18%) [τι σύμπτωση!] δε λαμβάνει κανένα μέτρο για την προστασία του όταν βρίσκεται online. To Secure Connection αποτελεί πλέον ένα απαραίτητο μέτρο προστασίας όταν υπάρχει σύνδεση σε ένα δημόσιο Wi-Fi.

Το εργαλείο προστασίας της Kaspersky Lab, Secure Connection, μπορεί να ξεκινήσει τη λειτουργία του από το κύριο παράθυρο του Kaspersky Internet Security – multi-device. Μπορεί επίσης να ενεργοποιείται αυτόματα όταν η συσκευή είναι συνδεδεμένη σε δημόσια Wi-Fi ή όταν ο χρήστης εισάγει εμπιστευτικές πληροφορίες online, όπως σε τραπεζικές ιστοσελίδες, ηλεκτρονικά καταστήματα, συστήματα πληρωμών, λογαριασμούς email, κοινωνικά δίκτυα, κ.λπ

Με την αγορά της άδειας των προϊόντων ασφάλειας, οι χρήστες έχουν διαθέσιμα 200 MB κρυπτογραφημένης κυκλοφορίας καθημερινά, και για πρόσθετη μηνιαία ή ετήσια συνδρομή μπορούν να πάρουν απεριόριστο όγκο κυκλοφορίας.

Software Updater

Μία από τις πιο κοινές μεθόδους διείσδυσης κακόβουλου λογισμικού σε έναν υπολογιστή είναι η εκμετάλλευση λαθών (αποκαλούμενων και ως «τρωτών σημείων») στα προγράμματα που είναι εγκατεστημένα σε αυτόν. Οι προγραμματιστές ενημερώνουν τακτικά τα προϊόντα τους, ωστόσο πολλοί χρήστες δεν εφαρμόζουν το ίδιο τακτικά αυτές τις ενημερώσεις στις συσκευές τους. Η λειτουργία Software Updater μπορεί να εντοπίσει αυτόματα τα προγράμματα που χρειάζεται να ενημερωθούν και, αν ο χρήστης συμφωνεί, να εγκαταστήσει στον υπολογιστή του τις νεότερες εκδόσεις των προγραμμάτων αυτών από τις ιστοσελίδες των προμηθευτών που τα παρέχουν. Ο χρήστης μπορεί επίσης να ζητήσει η ενημέρωση κάποιας εφαρμογής να γίνεται χειροκίνητα, η ακόμα να προσθέσει μία εφαρμογή στη λίστα αυτών που δεν πρέπει να ενημερώνονται (για παράδειγμα, αν απαιτείται κάποια παλαιότερη έκδοσή της).

Software Cleaner

Σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky Lab, το 37% των χρηστών αποθηκεύουν στις συσκευές τους προγράμματα που δε χρησιμοποιούν. Εκτός του ότι αυτό υπερφορτώνει τη μνήμη της συσκευής, παρέχει και επιπρόσθετες ευκαιρίες στους ψηφιακούς εγκληματίες να διεισδύσουν στο σύστημα. Η λειτουργία Software Cleaner σκανάρει όλες τις εφαρμογές που έχουν εγκατασταθεί στον υπολογιστή και επισημαίνει αυτές που μπορούν να αποτελέσουν πιθανούς κινδύνους. Οι χρήστες κάποιες φορές δεν ξέρουν καν ότι αυτές οι εφαρμογές έχουν εγκατασταθεί στις συσκευές τους ή είναι ανυποψίαστοι για τις αρνητικές επιπτώσεις τους.

Το Software Cleaner ενημερώνει τους χρήστες αν ένα πρόγραμμα έχει εγκατασταθεί χωρίς να έχουν γνώση ή χωρίς την ξεκάθαρη συγκατάβασή τους (για παράδειγμα, ως επιπρόσθετο λογισμικό κατά την εγκατάσταση κάποιας άλλης εφαρμογής) ή αν το πρόγραμμα αυτό καθυστερεί την συσκευή τους, αν παρέχει ανεπαρκείς ή λάθος πληροφορίες για τις λειτουργίες του, αν λειτουργεί στο παρασκήνιο, αν δείχνει banner και μηνύματα χωρίς άδεια (π.χ. διαφημίσεις), ή ακόμη αν χρησιμοποιείται σπάνια. Με την λήψη της αναφοράς από τον Software Cleaner, ο χρήστης μπορεί είτε να αφαιρέσει, είτε να αφήσει εγκατεστημένη την εκάστοτε εφαρμογή.

Πέραν των νέων λειτουργιών, το Kaspersky Internet Security – multi-device έχει ενισχυθεί με βελτιωμένες προηγμένες τεχνολογίες, όπως την πολυεπίπεδη προστασία οικονομικών συναλλαγών (με το Safe Money), την πρόληψη εγκατάστασης ανεπιθύμητων εφαρμογών (με το Application Manager, μέρος της προηγούμενης λειτουργίας Change Control) και τον αποκλεισμό διαφημιστικών banner στο πρόγραμμα περιήγησης (με το Anti-Banner).


[1]Αυτό γίνεται με βάση την τεχνολογία Virtual Private Network.

image_pdfimage_print

Tagged