2310716172 info@greekinformatics.gr

ΠΕΚΑΠ-Πρόσκληση σε Τακτική Απολογιστική Γενική Συνέλευση & Εκλογές

GreekInformatics Εκπαίδευση ΠΕΚΑΠ-Πρόσκληση σε Τακτική Απολογιστική Γενική Συνέλευση & Εκλογές

Εκπαίδευση

ΠΕΚΑΠ-Πρόσκληση σε Τακτική Απολογιστική Γενική Συνέλευση & Εκλογές

image_pdfimage_print

Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Ε.ΚΑ.Π.), συγκαλεί Τακτική Απολογιστική Γενική Συνέλευση και προκηρύσσει Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) και νέας Ελεγκτικής Επιτροπής (Ε.Ε.) για τη διετία 2018-2019 σύμφωνα με το καταστατικό της, την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018 από τις 17.00 – 21.00 στα γραφεία της Ένωσης (Αχιλλέως 37-41 & Μυλλέρου 124, Μεταξουργείο)

Η τακτική Απολογιστική Γενική Συνέλευση θα έχει την εξής ημερήσια διάταξη:

 1. Απολογισμός Δ.Σ. της Π.Ε.ΚΑ.Π.
 2. Έκθεση Ε.Ε. της Π.Ε.ΚΑ.Π.
 3. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής
 4. Διενέργεια Εκλογών για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και νέας Ε.Ε.

Το εκλογικό υλικό (Ψηφοδέλτιο και Δελτίο Συμμετοχής) θα είναι διαθέσιμο από την ιστοσελίδα της Π.Ε.ΚΑ.Π. μετά τις 30/1/2018. Δικαίωμα συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση και στις Εκλογές έχουν όλοι οι καθηγητές Πληροφορικής ΠΕ19/ΠΕ20, που υπηρετούν με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στην Πρωτοβάθμια ή στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και είναι εγγεγραμμένοι και οικονομικά τακτοποιημένοι ή θα εγγραφούν στην Π.Ε.ΚΑ.Π., έως και την ημέρα των Εκλογών.

Καλούνται όλοι οι καθηγητές Πληροφορικής, ιδιαίτερα όσοι διαμένουν στην Αττική, να προσέλθουν στη Γενική Συνέλευση και να συμμετάσχουν στις Εκλογές. Για τη ψηφοφορία απαιτείται Αστυνομική Ταυτότητα και Βεβαίωση από τη θέση υπηρεσίας ότι είναι εκπαιδευτικός Κλάδου ΠΕ19/20, για όσους δε ψήφισαν στις τελευταίες αρχαιρεσίες της Ένωσης (2015).

Οι καθηγητές από την υπόλοιπη Ελλάδα ή όσοι αδυνατούν να προσέλθουν αυτοπροσώπως στις Εκλογές, μπορούν να λάβουν μέρος ψηφίζοντας ταχυδρομικά.


Όσοι επιθυμούν να ψηφίσουν ταχυδρομικά πρέπει να αποστείλουν ΣΥΣΤΗΜΕΝΗ ή ΑΠΛΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ (όχι COURIER), μέχρι τις 16/2/2018 (σφραγίδα ταχυδρομείου) στη διεύθυνση:

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (Π.Ε.ΚΑ.Π.)

Post Rest. Αιόλου 100

Τ.Κ. 102-00 Αθήνα


Στην ΕΠΙΣΤΟΛΗ που θα αποσταλεί θα πρέπει να περιέχεται:

 1. Δελτίο Συμμετοχής με τα στοιχεία του μέλους, για τη διαπίστωση της εγκυρότητας της ψήφου.
 2. Βεβαίωση από τη θέση υπηρεσίας ότι είναι εκπαιδευτικός Κλάδου ΠΕ19/20, για όσους δε ψήφισαν στις τελευταίες αρχαιρεσίες της Ένωσης (2015).
 3. Απόδειξη πληρωμής της διετούς (10€) ή της μονοετούς (5€) συνδρομής στην Π.Ε.ΚΑ.Π. (αρ. λογαριασμού 0026.0204.22.0100964497 στην Τράπεζα Eurobank), για όσους δεν είναι οικονομικά τακτοποιημένοι έως την ημέρα των εκλογών.
 4. Κλειστός Λευκός Φάκελος Ψηφοφορίας μέσα στον οποίο θα υπάρχει μόνο το Ψηφοδέλτιο (μέγεθος Α4) με τους σταυρούς προτίμησης (μέχρι 4 σταυρούς για το Δ.Σ. και μέχρι 2 για την Ε.Ε.).

Σημειώνουμε ότι δεν επιτρέπεται η μαζική αποστολή επιστολών από σχολικές μονάδες, φορείς ή ομάδες καθηγητών και ένας ταχυδρομικός φάκελος θα μπορεί να περιέχει το πολύ 2 επιστολές ψηφισάντων. 

Εκλογές σε Παραρτήματα της Π.Ε.ΚΑ.Π. και Τοπικούς Συλλόγους Καθηγητών Πληροφορικής

Τα μέλη των Παραρτημάτων της Π.Ε.ΚΑ.Π. καθώς και τα μέλη Τοπικών Συλλόγων Πληροφορικής, μπορούν να ψηφίσουν σύμφωνα με το καταστατικό της Ένωσης, εφόσον είναι ταμειακά εντάξει στο Παράρτημα ή στον αντίστοιχο Σύλλογο. Για να αποφευχθούν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν σε προηγούμενες αρχαιρεσίες, θα πρέπει η ετήσια συνδρομή να είναι τουλάχιστον ισόποση με αυτή της Π.Ε.ΚΑ.Π. και να ακολουθηθεί η κάτωθι διαδικασία:

– Τα Δ.Σ. των Παραρτημάτων και των Τοπικών Συλλόγων να στείλουν κατάσταση όλων των οικονομικά τακτοποιημένων μελών τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση pekap@pekap.gr, έως τις 20/2/2018.

– Τα Παραρτήματα και οι Τοπικοί Σύλλογοι να προκηρύξουν Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) και νέας Ελεγκτικής Επιτροπής (Ε.Ε.) της Π.Ε.ΚΑ.Π. (προτείνεται η ίδια ημερομηνία δηλαδή 9/2/2018).

– Οι εκλογές να διενεργηθούν από τριμελή Εφορευτική Επιτροπή η οποία θα αναλάβει και την αποστολή των ψήφων σε ένα φάκελο στην προαναφερθείσα διεύθυνση. Η αποστολή του φακέλου πρέπει να πραγματοποιηθεί την επόμενη εργάσιμη μέρα μετά τις εκλογές.

– Ο φάκελος θα πρέπει να περιέχει το Πρακτικό Εφορευτικής Επιτροπής που θα αναφέρει πόσοι και ποιοι ψήφισαν και τα εξής για κάθε ψηφίσαντα μέσα σε ξεχωριστή ΕΠΙΣΤΟΛΗ:

 1. Δελτίο Συμμετοχής με τα στοιχεία του μέλους για τη διαπίστωση της εγκυρότητας της ψήφου.
 2. Βεβαίωση από τη θέση υπηρεσίας ότι είναι εκπαιδευτικός Κλάδου ΠΕ19/20, για όσους δε ψήφισαν στις τελευταίες αρχαιρεσίες της Ένωσης (2015).
 3. Κλειστός Λευκός Φάκελος Ψηφοφορίας μέσα στον οποίο θα υπάρχει μόνο το Ψηφοδέλτιο (μέγεθος Α4), με τους σταυρούς προτίμησης (μέχρι 4 σταυρούς για το Δ.Σ. και μέχρι 2 για την Ε.Ε.).

 

Όσα μέλη των Παραρτημάτων ή Τοπικών Συλλόγων επιθυμούν, δύνανται να ψηφίσουν ταχυδρομικά με ΕΠΙΣΤΟΛΗ που θα περιέχει τα παραπάνω.

Όλες οι επιστολές και οι φάκελοι θα παραληφθούν από την Εφορευτική Επιτροπή, την  Παρασκευή 23/2/2018, και η διαλογή των ψήφων θα γίνει το μεσημέρι της ίδιας μέρας, στα γραφεία της Π.Ε.ΚΑ.Π. Τα αποτελέσματα καθώς και τα ονόματα όσων συμμετείχαν στις αρχαιρεσίες, πρόκειται να κοινοποιηθούν στα μέλη μας και στα Μ.Μ.Ε.

 

Συνάδελφοι,

 • Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη περίοδο για την εκπαίδευση και την Πληροφορική Παιδεία.
 • Οι τελευταίες δυσάρεστες εξελίξεις επισφράγισαν την προσπάθεια υποβάθμισης του ρόλου του καθηγητή ΠΕ19/20 και απαξίωσης των μαθημάτων της Πληροφορικής.
 • Είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη συνοχής, ενότητας και συλλογικής δράσης.
 • Μόνο με τη συμμετοχή όλων μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά τα προβλήματα του Κλάδου.
 • Παίρνουμε λοιπόν, μαζικά μέρος στις δημοκρατικές συλλογικές διαδικασίες για να δυναμώσουμε τη δική μας φωνή, την Π.Ε.ΚΑ.Π.

Το Δ.Σ. της Π.Ε.ΚΑ.Π.


Δείτε την ανακοίνωση της ΠΕΚΑΠ εδώ

image_pdfimage_print

Tagged