Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση συνεργασίας μεταξύ της ΕΑΒ, κορυφαίου παίκτη στην ευρωπαϊκή αεροπορική βιομηχανία, και μελών του si-Cluster, του Gold-Labeled Ελληνικού Συνεργατικού Σχηματισμού Διαστημικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών που υποστηρίζεται από το Corallia και την ΕΒΙΔΙΤΕ.
Στην ημερίδα που διοργανώθηκε στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ στο Σχηματάρι Βοιωτίας, 13 βιομηχανικά, ακαδημαϊκά και ερευνητικά μέλη του si-Cluster είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα καινοτόμα προϊόντα τους, να αναλύσουν τις ρηξικέλευθες υπηρεσίες τους και να έρθουν πιο κοντά στις παγκοσμίου επιπέδου δραστηριότητες της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας που για 42 έτη συνεχίζει να εγγυάται την ασφάλεια των αεροσκαφών στους ελληνικούς αιθέρες και να αποτελεί τον καλύτερο εκπρόσωπο της ελληνικής βιομηχανίας στην παγκόσμια αεροδιαστημική αγορά.
Συγκεκριμένα τα μέλη του si-Cluster Adamant Composites, Control Systems Lab/ΕΜΠ, DSCAL/ΕΚΠΑ, ELFON Ltd, EMTech, European Sensor Systems, FEAC Engineering, Heron Engineering, INASCO Hellas, MicroLab/ΕΜΠ, Planetek Hellas, Prisma Electronics, Terra Spatium έλαβαν μέρος στην εκδήλωση αναδεικνύοντας τις ελληνικές τεχνολογικές δυνατότητες και το δυναμικό που αποπνέει η εθνική συνεργασία στην απαιτητική αεροδιαστημική high-tech αγορά.
Ο Πρόεδρος του ΔΣ του si-Cluster, Dr. Jorge Sanchez δήλωσε σχετικά: «Η αεροπορική και η διαστημική βιομηχανία στην Ελλάδα διαθέτουν δύο παίκτες διεθνούς επιπέδου, την ΕΑΒ και το si–Cluster. Σήμερα προχωρήσαμε ένα βήμα ακόμη πιο κοντά στην αναβάθμιση της συνεργασίας μας σε πολλαπλά επίπεδα. Η πολύ ευρεία τεχνογνωσία της ΕΑΒ σε συνδυασμό με την υψηλή καινοτομία των μελών του si–Cluster δημιουργεί τις ευνοϊκότερες των προϋποθέσεων για την ανάπτυξη και εμπορική αξιοποίηση νέων προϊόντων που θα φέρουν τη διακριτική σφραγίδα Designed in Greece, δίνοντας στη χώρα μας ένα τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα στην αεροδιαστημική βιομηχανία, μία high–tech αγορά πολλών δισεκατομμυρίων Ευρώ.»
Από την πλευρά της ΕΑΒ, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ζαχαρίας Γκίκας δήλωσε: «Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία πέραν της διασφάλισης της υποστήριξης της Άμυνας και της Ασφάλειας της Χώρας, με την τεχνογνωσία και τις υποδομές της φιλοδοξεί να διαδραματίσει κυρίαρχο ρόλο στην ανάπτυξη της αεροδιαστημικής τεχνολογίας στη χώρα. Η ανάπτυξη εφαρμογών και προϊόντων που θα προκύψουν με τη συνεργασία Τεχνολογικούς φορείς και Πανεπιστήμια, με σκοπό την αύξηση των υφισταμένων δυνατοτήτων της, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε νέους επιστήμονες, την αναβίωση και τον εκσυγχρονισμό των υπαρχουσών υποδομών και εξοπλισμού της και την επιχειρηματική της ανόρθωση, προσβλέπει σε μία επωφελή συνεργασία με ένα διεθνώς καταξιωμένο φορέα το si-Cluster».