2310716172 info@greekinformatics.gr

Τέσσερα ελληνικά σχολεία επιλέχθηκαν ως Microsoft Showcase Schools για το 2016-2017

GreekInformatics Business Τέσσερα ελληνικά σχολεία επιλέχθηκαν ως Microsoft Showcase Schools για το 2016-2017

Business

Τέσσερα ελληνικά σχολεία επιλέχθηκαν ως Microsoft Showcase Schools για το 2016-2017

image_pdfimage_print

Το Ελληνοαμερικανικόν Εκπαιδευτικόν Ίδρυμα – Κολλέγιο Αθηνών/ Κολλέγιo Ψυχικού, τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη, τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου, και τα Εκπαιδευτήρια Δούκα είναι τα σχολεία τα οποία ξεχώρισαν ως Microsoft Showcase Schools για το 2016-2017, για το πολύτιμο έργο τους, που στόχο έχει την ένταξη της τεχνολογίας και της καινοτομίας στη σύγχρονη τάξη. Πιο συγκεκριμένα, έχουν καταφέρει, μέσω καινοτόμων mobile και cloud τεχνολογιών της Microsoft, να ενισχύσουν την εκπαιδευτική διαδικασία προσφέροντας στους μαθητές τους νέους και πιο προσωποποιημένους τρόπους εκμάθησης, εφοδιάζοντας τους με τις δεξιότητες του 21ου αιώνα.

 

Τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη επιλέχθηκαν για πρώτη φορά στο πρόγραμμα Microsoft Showcase School. Όπως δήλωσε η κ. Αικατερίνη Μαντουλίδου, Πρόεδρος των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη, «Η ένταξη των Εκπαιδευτηρίων στην κοινότητα των κορυφαίων σχολείων του κόσμου Microsoft Showcase Schools αποτελεί τιμή και αυξάνει την ευθύνη μας για το αύριο των μαθητών μας. Μας δίνει τη δυνατότητα να μοιραστούμε εκπαιδευτικές πρακτικές και σύγχρονες μεθόδους με άλλα σχολεία που έχουν κοινό στόχο και προβληματισμό, αλλά και να συνεργαστούμε με εκπαιδευτικούς με όραμα και έμπνευση, με αγάπη και αγωνία για το μέλλον των μαθητών τους. Επίσης, μας δίνεται η ευκαιρία να διδαχτούμε, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που παρέχουν τα προγράμματα της Microsoft και να διδάξουμε, στηριζόμενοι στην εμπειρία και στην παράδοσή μας»,

 

Τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου συμμετέχουν φέτος για δεύτερη φορά στο πρόγραμμα Microsoft Showcase School. Σημαντική είναι η συμβολή των εκπαιδευτηρίων στην προσπάθεια προώθησης των καινοτομιών στην εκπαιδευτική κοινότητα, μέσω της ετήσιας ανοιχτής διημερίδας για εκπαιδευτικούς με τίτλο «Τεχνολογίες αιχμής στην εκπαιδευτική πράξη», την οποία διοργανώνει υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. Όπως αναφέρει ο Διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα-Λιναρδάτου, κ. Γεώργιος Λιναρδάτος, «Είναι πραγματικά συγκλονιστικό όταν αντιλαμβάνεσαι ότι τους ίδιους προβληματισμούς, τις δυσκολίες, το ίδιο πάθος για την εκπαίδευση που έχουμε εμείς στο σχολείο μας, μοιράζεται ταυτόχρονα ένας εκπαιδευτικός στην άλλη άκρη του κόσμου. Οι ευκαιρίες για συνεργασία, επικοινωνία, οι νέες ιδέες που αντλούμε καθημερινά από την συμμετοχή μας στο πρόγραμμα είναι ανεξάντλητες».

 

Το Ελληνοαμερικανικόν Εκπαιδευτικόν Ίδρυμα (Ε.Ε.Ι) – Κολλέγιο Αθηνών/ Κολλέγιo Ψυχικού, το πρώτο ελληνικό Microsoft Showcase School, αποτελεί ένα από τα πιο καινοτόμα σχολεία της Microsoft παγκοσμίως. Το σχολείο έχει ξεχωρίσει από τη Microsoft με τον τιμητικό τίτλο Microsoft Honorary Showcase School, καθώς διακρίνεται τόσο για την πρωτοποριακή εκπαιδευτική του προσέγγιση όσο και για την κοινωνική του δράση. Ειδικότερα, ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία του σχολείου αποτελεί το Πρόγραμμα Μεντορείας, στο πλαίσιο του οποίου το Ε.Ε.Ι μοιράζεται τις βέλτιστες πρακτικές του με δημόσια σχολεία στην Ελλάδα και την Κύπρο.

 

Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα έχουν επίσης διακριθεί ως Microsoft Honorary Showcase School, για την εμπειρία που διαθέτουν στην ένταξη και την αξιοποίηση της τεχνολογίας στην εκπαιδευτική διαδικασία. Το 2006 ξεκίνησαν την εφαρμογή του προγράμματος «Ένας μαθητής με έναν ατομικό υπολογιστή», το οποίο είναι βασισμένο σε τεχνολογίες Microsoft. Τα εκπαιδευτήρια εκπροσώπησαν την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών το 2013 και αποτελούν το μοναδικό εκπαιδευτικό οργανισμό που εφαρμόζει καινοτομίες στο διαγωνισμό εφαρμοσμένης έρευνας και καινοτομίας του ΣΕΒ. Ο κ. Κωνσταντίνος Δούκας, Διευθύνων Σύμβουλος των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή για τον εκπαιδευτικό μας οργανισμό ο τίτλος “Microsoft Showcase School” ο οποίος αποτελεί αναγνώριση των προσπαθειών και της ενασχόλησης μας όλων αυτών των ετών, με καινοτόμες πρακτικές στην εκπαίδευση. Η διάκριση έδωσε σε όλους εμάς που υιοθετούμε μια σύγχρονη παιδαγωγική προσέγγιση και διαρκώς αναζητούμε το νέο και το καινοτόμο, την ευκαιρία να αναδείξουμε το έργο μας και να το μοιραστούμε με την παγκόσμια κοινότητα».

 

Mε την ανάδειξή τους σε Microsoft Showcase Schools, τα σχολεία γίνονται μέρος μιας αποκλειστικής κοινότητας που απαρτίζεται από 400 κορυφαία σχολεία από όλο τον κόσμο. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα δίνει στα σχολεία τη δυνατότητα, μέσα από τη στενή τους συνεργασία με τη Microsoft, να αναβαθμίσουν περαιτέρω την ηγετική τους θέση στην εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών, μέσα από τη διάδρασή τους με συμβούλους από τη Microsoft και με διεθνείς μέντορες, αλλά και μέσα από την ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας με τα υπόλοιπα σχολεία που συμμετέχουν στην κοινότητα.

 

Σημαντικός είναι και ο ρόλος των MIE Experts, των εκπαιδευτικών που επιλέγονται από κάθε σχολείο για να υποστηρίζουν το σχολείο, τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές στο πλαίσιο του προγράμματος. Επίσης, τα Microsoft Showcase Schools μπορούν να πάρουν μέρος σε δοκιμές προϊόντων Microsoft καθώς και σε πιλοτικά προγράμματα της εταιρείας, σχετικά με την ψηφιακή αναμόρφωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Επιπλέον, για τα σχολεία που συμμετέχουν, το πρόγραμμα αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία προβολής του πρωτοποριακού τους έργου, δίνοντας παράλληλα στους εκπαιδευτικούς των σχολείων ώθηση στην επαγγελματική τους εξέλιξη.

image_pdfimage_print

Tagged