2310716172 info@greekinformatics.gr

Η IBM εξελίσσει τα συστήματα Flash προκειμένου να συμβάλει στη μείωση του κόστους δεδομένων

GreekInformatics Technology Η IBM εξελίσσει τα συστήματα Flash προκειμένου να συμβάλει στη μείωση του κόστους δεδομένων

Technology

Η IBM εξελίσσει τα συστήματα Flash προκειμένου να συμβάλει στη μείωση του κόστους δεδομένων

image_pdfimage_print

Η IBM (NYSE: IBM) ανακοίνωσε πρόσφατα σημαντικότατες  εξελίξεις στις λύσεις και το λογισμικό αποθήκευσης all flash, με σκοπό τη σημαντική μείωση του κόστους των δεδομένων και την επέκταση των λύσεων της σε περιβάλλοντα υβριδικού και ιδιωτικού cloud.

  • Το New UltraDense FlashSystem array, με ικανότητα αποθήκευσης περισσότερων δεδομένων στην ίδια υποδομή, συμβάλλει στη μείωση του κόστους χωρητικότητας δεδομένων κατά σχεδόν 60%. [1]
  • Το Νέό λογισμικό Spectrum Virtualize επιτρέπει την απλοποιημένη μεταφορά και αποκατάσταση μετά από καταστροφή των δεδομένων προς και από το IBM Public Cloud.
  • Νέες δυνατότητες λογισμικού επιτρέπουν τη χρήση συστημάτων αποθήκευσης της IBM και άλλων κατασκευαστών με τα δημοφιλή περιβάλλοντα container Docker και Kubernetes.

«Οι εταιρείες αναζητούν καθοδήγηση για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να αξιοποιήσουν τα δεδομένα τους έτσι ώστε να μετατραπούν από ένα παθητικό κέντρο κόστους σε  μοχλό ανάπτυξης της επιχείρησης. Η IBM κατανοεί ότι μόνο εκείνοι που αναλύουν και αξιοποιούν εκτενώς τα δεδομένα τους θα έχουν όφελος από αυτά,» δήλωσε ο Ed Walsh, επικεφαλής του τομέα IBM Storage and SDI. «Για να βοηθήσουμε τους πελάτες να πραγματοποιήσουν αυτόν το μετασχηματισμό, παρουσιάζουμε νέες all flash λύσεις, οι οποίες θα μειώσουν δραματικά το κόστος των συστημάτων αποθήκευσης, καθιστώντας παράλληλα τη διαθεσιμότητα των δεδομένων – είτε στην εσωτερική υποδομή είτε στο cloud – κεντρικό συστατικό της επιχειρηματικής στρατηγικής τους

Επιπλέον των προαναφερθέντων χαρακτηριστικών, στις αναβαθμίσεις των συστημάτων και του λογισμικού αποθήκευσης της IBM περιλαμβάνονται τα εξής:

  • Νέα πλατφόρμα που επιταχύνει υλοποιήσεις ιδιωτικού cloud – Οι λύσεις IBM Spectrum Access προσφέρουν ό,τι χρειάζονται οι διαχειριστές συστημάτων αποθήκευσης για την ανάπτυξη ενός ιδιωτικού cloud γρήγορα και αποδοτικά, συνδυάζοντας τις απαραίτητες οικονομίες και την απλότητα του cloud, με την προσβασιμότητα, το virtualization και την απόδοση μια υλοποίησης σε εσωτερική υποδομή.
  • Ενοποιημένο User interface  – το νέο interface για το FlashSystem 900 ενοποιεί τις πληροφορίες δραστηριότητας και απόδοσης σε μια ενιαία κονσόλα. Όπως και αντίστοιχα user interface που χρησιμοποιούνται σε άλλα συστήματα αποθήκευσης της IBM και στο λογισμικό IBM Spectrum Storage, το UI απλοποιεί τις λειτουργίες και συμβάλλει στη βελτίωση της παραγωγικότητας.
  • VersaStack με FlashSystem – ενσωματώνοντας το τελευταίο FlashSystem ,αποτελεί μια ευρεία ανανέωση των προτάσεων συγκλίνουσας υποδομής IBM/Cisco VersaStack
  • Προστασία της επένδυσης – ορισμένες από τις νέες, all flash λύσεις αποθήκευσης και VersaStack που ανακοινώθηκαν σήμερα είναι έτοιμες για τις προδιαγραφές NVMe, κάτι που τους επιτρέπει να αξιοποιήσουν τις προτάσεις NVMe που θα παρουσιαστούν το 2018.

«Ο εκσυγχρονισμός της πληροφορικής υποδομής είναι μια επιχειρηματική αναγκαιότητα για εμάς και η πρόσφατη  ανακοίνωση της ΙΒΜ για παροχή 3x περισσότερης αξιοποιήσιμης χωρητικότητας στον ίδιο φυσικό χώρο αποτελεί μια συναρπαστική ευκαιρία,» δήλωσε ο Nader El-Ramly,» Chief Product Officer στη ZE PowerGroup. «Πιστεύουμε ότι η διατήρηση της χαμηλής απόκρισης (low latency) που χαρακτηρίζει και τα FlashSystem προηγούμενων γενιών, χωρίς να καθίστανται αναγκαίες δαπανηρές αναβαθμίσεις σε σχέση με το χώρο rack, την ψύξη και την παροχή ενέργειας ή να απαιτείται να θυσιαστούν ποιοτικά χαρακτηριστικά, όπως η συμπίεση δεδομένων, αποτελεί απτό παράδειγμα της βαθιάς κατανόησης της IBM για τις σύγχρονες ανάγκες των πελατών.»

Η ηγετική θέση της IBM στα συστήματα αποθήκευσης και το λογισμικό βασίζεται σε περισσότερα από 380 διπλώματα ευρεσιτεχνίας στον τομέα των συστημάτων, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας IBM FlashCore, και σε περισσότερα από 700 διπλώματα ευρεσιτεχνίας για το λογισμικό IBM Spectrum Storage. Ως αποτέλεσμα, οι διατάξεις flash της IBM ταξινομούνται ως κορυφαίες (κατηγορία Leader) στο διάγραμμα Gartner Magic Quadrant for Solid State Arrays για τέσσερα συνεχόμενα έτη, ενώ για τρίτο έτος στη σειρά διακρίθηκαν με τον τίτλο #1 Software-Defined Storage vendor από την IDC.

 

Διαθεσιμότητα

Οι νέες δυνατότητες για τα all flash συστήματα της IBM και το λογισμικό IBM Spectrum Storage θα είναι διαθέσιμες το τέταρτο τρίμηνο διεθνώς. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις λύσεις αποθήκευσης flash της IBM, επισκεφθείτε την τοποθεσία: https://www.ibm.com/storage/flash.   Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το IBM Spectrum Storage, επισκεφθείτε την τοποθεσία: https://www.ibm.com/storage/spectrum.

[1] Ισχύει για το IBM FlashSystem 900, που χρησιμοποιείται στα IBM FlashSystem V9000 και IBM FlashSystem A9000

image_pdfimage_print

Tagged