2310716172 info@greekinformatics.gr

Industry 4.0: Η Siemens έδειξε το ψηφιακό δίδυμο σε πραγματική λειτουργία στην έκθεση Hannover Messe 2017

GreekInformatics Business Industry 4.0: Η Siemens έδειξε το ψηφιακό δίδυμο σε πραγματική λειτουργία στην έκθεση Hannover Messe 2017

Business

Industry 4.0: Η Siemens έδειξε το ψηφιακό δίδυμο σε πραγματική λειτουργία στην έκθεση Hannover Messe 2017

image_pdfimage_print

Σε μια έκταση 3.800 τετραγωνικών μέτρων κάτω από το banner “Ανακαλύψτε την αξία της Ψηφιακής Επιχείρησης” στην Αίθουσα 9 στη φετινή Hannover Messe, η Siemens παρουσίασε το πώς εταιρείες οποιουδήποτε μεγέθους μπορούν να επωφεληθούν από την ψηφιακή επανάσταση. Στο περίπτερο της Siemens, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν πώς η Siemens, ως πρωτοπόρος στον κόσμο της αυτοματοποίησης, προωθεί τη διαδικασία ψηφιοποίησης όχι μόνο των δικών της δραστηριοτήτων, αλλά και ολόκληρης της βιομηχανίας. Το επίκεντρο αυτό το χρόνο θα είναι στο εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας για την «Ψηφιακή Επιχείρηση» που συνδέει τους εικονικούς και πραγματικούς κόσμους παραγωγής μέσω της προσομοίωσης των μηχανών και των εργοστασίων που χρησιμοποιούν ψηφιακά δίδυμα ή με τη βοήθεια του MindSphere, του ανοιχτού λειτουργικού συστήματος IoT, που βασίζεται στο cloud. Χρησιμοποιώντας παραδείγματα από τα πεδία του 3D printing, της ενέργειας για τη βιομηχανία και τη γαλακτοβιομηχανία, καθώς και για τα φαρμακευτικά προϊόντα, η Siemens παρουσίασε τρόπους με τους οποίους η ψηφιοποίηση μπορεί ήδη να χρησιμοποιηθεί σήμερα σε όλα τα στάδια ολόκληρης της αλυσίδας αξίας, εξασφαλίζοντας στους πελάτες της πραγματικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, μεγαλύτερη ευελιξία, αποδοτικότητα και ποιότητα.

«Με το χαρτοφυλάκιο λογισμικού μας είμαστε ο μόνος προμηθευτής που μπορεί να προσφέρει το ψηφιακό δίδυμο σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας – για προϊόντα, για την παραγωγή και ολόκληρα εργοστάσια», λέει ο Klaus Helmrich, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Siemens AG. «Υποστηρίζουμε επίσης νέες μεθόδους παραγωγής με καινοτόμες λύσεις για το χειρισμό συστημάτων και την ενσωμάτωση ρομπότ και τη δημιουργία μιας ανοιχτής, ψηφιακής παγκόσμιας αγοράς για το 3D printing».

Η ικανότητα να ανταποκρινόμαστε με ευελιξία στις απαιτήσεις των μεμονωμένων πελατών με μικρές παρτίδες απαιτεί τη χρήση λύσεων προσομοίωσης σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας. Εκεί έρχεται το ψηφιακό δίδυμο, ακριβώς αντιγράφοντας και προσομοιώνοντας τις ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά απόδοσης ενός φυσικού προϊόντος, μιας σειράς προϊόντων, μιας διαδικασίας ή ενός πλήρους εργοστασίου στον εικονικό κόσμο, πριν από την τοποθέτηση μιας μόνο βίδας στην πραγματικό κόσμο. Αυτό σημαίνει σημαντική αύξηση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας, όπως φαίνεται από τα συγκεκριμένα παραδείγματα που παρουσιάστηκαν στο περίπτερο της Siemens στο φετινό Hannover Messe.

Με την εκτεταμένη προσφορά λογισμικού και τις λύσεις αυτοματισμού, η Siemens υποστηρίζει το 3D printing για κατασκευαστές και χρήστες μηχανών. Η εταιρεία δημιουργεί επίσης μια παγκόσμια ανοιχτή «ψηφιακή αγορά», η οποία ανοίγει τις προοπτικές για εντελώς νέα επιχειρηματικά μοντέλα, όπως η πώληση ωρών μηχανών.

Το βασικό θεμέλιο για τα νέα επιχειρηματικά μοντέλα των πελατών είναι η σύνδεση με το MindSphere, το ανοικτό λειτουργικό σύστημα που βασίζεται στο cloud, από τη Siemens. «Εργαζόμενοι χέρι χέρι με τους συνεταίρους μας και τους βιομηχανικούς πελάτες μας, συνεχίζουμε να προωθούμε την επέκταση του MindSphere ως μια πλατφόρμα, ως μια υπηρεσία, δημιουργώντας ένα όλο και πιο εκτεταμένο οικο-σύστημα» δήλωσε ο Helmrich. Στο «MindSphere Lounge» στο περίπτερο της Siemens, η Siemens, οι πελάτες και οι συνεργάτες της παρουσίασαν νέες ιδέες και applications. Οι επισκέπτες είχαν επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουν πόσο απλά τα μηχανήματα και τα εργοστάσια παραγωγής επικοινωνούν με applications του MindSphere μέσω της Απόλυτα Ολοκληρωμένης Αυτοματοποίησης (Totally Integrated Automation).

Στη Hannover Messe 2017, η Siemens χρησιμοποίησε το παράδειγμα της γαλακτοκομικής βιομηχανίας για να δείξει πώς τόσο η διαδικασία όσο και οι διακριτές ροές εργασίας στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών μπορούν να επωφεληθούν από την ψηφιοποίηση. Παράγοντες που επηρεάζουν συνήθως τη γαλακτοκομική βιομηχανία είναι η υψηλή ευαισθησία κόστους και η μαζική παραγωγή, αφενός, σε συνδυασμό με την αυξανόμενη ποικιλία των διαθέσιμων γεύσεων και των καινοτόμων ιδεών συσκευασίας, αφετέρου.

Και στον τομέα της διαχείρισης ενέργειας, η έξυπνη χρήση των δεδομένων αποκτά όλο και πιο σημαντικό ρόλο. Προκειμένου να υποστηριχθούν τα δυναμικά δικτυωμένα περιβάλλοντα παραγωγής,  η ομαλή αλληλεπίδραση μεταξύ hardware και λογισμικού και η συστηματική διαχείριση δεδομένων είναι ζωτικής σημασίας. Οι επισκέπτες στο περίπτερο της Siemens είχαν την ευκαιρία να βιώσουν την ενσωμάτωση της ενεργειακής διαχείρισης από πρώτο χέρι σε μια πραγματική μηχανή παραγωγής.

image_pdfimage_print