2310716172 info@greekinformatics.gr

Το «έξυπνο» cloud και τα analytics δείχνουν το Όραμα της SAP για τις επιχειρήσεις του αύριο

GreekInformatics Internet Το «έξυπνο» cloud και τα analytics δείχνουν το Όραμα της SAP για τις επιχειρήσεις του αύριο

Internet

Το «έξυπνο» cloud και τα analytics δείχνουν το Όραμα της SAP για τις επιχειρήσεις του αύριο

image_pdfimage_print

Η SAP πρόσφατα παρουσίασε τα σχέδιά της, καθώς και νέα εργαλεία που θα βοηθήσουν τους πελάτες της να ανταποκριθούν με επιτυχία στις πολύπλοκες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι επιχειρήσεις σε ένα κόσμο που κατακλύζεται από δεδομένα. Η SAP είναι ο «έξυπνος» οδηγός για την πλοήγηση μέσα σε αυτή τη ζούγκλα δεδομένων, παρέχοντας αναλυτικές εφαρμογές με δυνατότητα πρόσβασης σε όλες τις πηγές δεδομένων μέσω του cloud,  λύσεις συνεργατικής νοημοσύνης που βοηθούν τις εταιρίες να κατανοήσουν και να αντιδράσουν στο συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον εργασίας και, τέλος, «έξυπνους» βοηθούς που εξαλείφουν τις βαρετές, επαναλαμβανόμενες εργασίες.

 

Το machine learning στην πλατφόρμα SAP S/4HANA® Cloud κάνει τις εταιρίες πιο «έξυπνες» και αυτοματοποιημένες

Η SAP ξεκίνησε τη διάθεση του SAP S/4HANA® Cloud 1705, δίνοντας τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να κάνουν τις διεργασίες τους πιο αποδοτικές και αυτοματοποιημένες. Το πιο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό της έκδοσης 1705 είναι η γενική διάθεση του SAP® Co-Pilot, ενός ψηφιακού βοηθού για τις επιχειρήσεις που αντιλαμβάνεται το επιχειρησιακό περιβάλλον, προωθεί την αποδοτική συνεργασία, αναγνωρίζει γρήγορα τους επιχειρησιακούς στόχους και δημιουργεί συνδέσεις με αυτούς και προσφέρει ακόμη και δυνατότητες συνομιλίας με βάση το τι συμβαίνει. Επιπλέον, οι ενσωματωμένες δυνατότητες machine learning παρέχουν προγνωστικά analytics για αυξημένη αποδοτικότητα του τελικού χρήστη, αυτόματη αντιστοίχιση τιμολογίων και άλλες δυνατότητες.

Η πλατφόρμα SAP S/4HANA Cloud είναι η «έξυπνη» ERP λύση λογισμικού ως υπηρεσίας (software-as-a-service) με δυνατότητες analytics, ψηφιακού βοηθού, machine learning, καθώς και το βραβευμένο περιβάλλον χρήστη SAP Fiori®.

Άλλες νέες δυνατότητες στην έκδοση SAP S/4HANA Cloud 1705 περιλαμβάνουν τα εξής:

  • Σημαντική επιτάχυνση οικονομικών δυνατοτήτων για μεγάλες εταιρίες, συμπεριλαμβανομένης της εξαγωγής οικονομικών αναφορών με βάση τα θεσμικά πρότυπα, του SAP S/4HANA Cloud για τον Χρηματοπιστωτικό τομέα και της ενοποίησης με την πρόσθετη εφαρμογή ηλεκτρονικών πληρωμών της SAP.
  • Τη διάθεση καινοτόμων «end-to-end» διαδικασιών για τον κατασκευαστικό τομέα, οι οποίες δίνουν πλήρη εικόνα του οικονομικού αντίκτυπου των διαφόρων λειτουργιών και τη δυνατότητα για διαχείριση αποθεματικών και προμηθευτών, επιτρέποντας την άμεση και συνεχή ρύθμιση της παραγωγής με βάση τη ζήτηση.
  • Τη εφαρμογή SAP Project Companion για smartphones, η οποία διευκολύνει τη συνεργασία για τις καθημερινές δραστηριότητες και προσφέρει άμεση ανατροφοδότηση μέσω push notifications.
  • Επιπρόσθετη ενσωμάτωση συστημάτων τρίτων, συμπεριλαμβανομένων των λειτουργιών παραγγελιοληψίας, για την αυτοματοποίηση των πωλήσεων.

 

Οι νέες, ενημερωμένες εκδόσεις analytics βοηθούν τις επιχειρήσεις να απλοποιούν τις διαδικασίες τους, να διατηρούν το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα και να δρουν σε πραγματικό χρόνο

Νέες καινοτομίες σε όλο το χαρτοφυλάκιο των λύσεων analytics δίνουν στους πελάτες καλύτερη εικόνα των επιχειρήσεών τους μέσα από τα υβριδικά και cloud συστήματα που έχουν εγκαταστήσει, αλλά και νέες δυνατότητες στο διευρυμένο σύστημα ψηφιακής καινοτομίας SAP Leonardo.

Η ενημέρωση της εφαρμογής SAP Analytics Cloud (πρώην SAP BusinessObjects™ Cloud) είναι επίσης προγραμματισμένη να κυκλοφορήσει σύντομα. Τα επιπλέον χαρακτηριστικά που σχεδιάζεται να έχει περιλαμβάνουν μία νέα mobile εφαρμογή για λειτουργικό iOS, δυνατότητες σύνδεσης με την πλατφόρμα SAP BW/4HANA και τα αντίστοιχα περιβάλλοντα, R scripting, βελτιωμένες οπτικές συνδέσεις στο περιβάλλον χρήστη, νέες συναρτήσεις προετοιμασίας δεδομένων για όλους τους τύπους χρήστη, νέα χαρακτηριστικά «smart discovery”, όπως προσομοιώσεις και βαθμονόμηση, ένα νέο «έξυπνο» χαρακτηριστικό που προτείνει αυτόματα τρόπους οπτικοποίησης και νέο προκατασκευασμένο περιεχόμενο.

Το SAP Digital Boardroom υποστηρίζει πλέον το Microsoft Surface Hub για να απλοποιεί τη διαδικασία συνεργατικής λήψης αποφάσεων, καθώς και νέα προϊόντα συνεργατών της SAP για να παρέχει εξειδικευμένες δυνατότητες για επιλεγμένους τομείς της αγοράς και ομάδες χρηστών εντός των οργανισμών.

Η πλατφόρμα SAP BusinessObjects Business Intelligence (BI) 4.2 περιλαμβάνει ένα βελτιωμένο περιβάλλον χρήστη με το νέο SAP BusinessObjects Web Intelligence® unified viewer και το εξελιγμένο Business Intelligence launchpad που είναι σχεδιασμένο στο στυλ του SAP Fiori. Επίσης, τo λογισμικό SAP Lumira® 2.0 στοχεύει στην ενοποίηση του περιβάλλοντος SAP Lumira και του SAP Lumira Designer (πρώην SAP BusinessObjects Design Studio) προκειμένου να απλοποιήσει το τοπίο τόσο για χρήστες από το χώρο της Πληροφορικής όσο και από το χώρο των επιχειρήσεων. Η SAP και η Zoomdata συνεργάζονται για να δώσουν βελτιωμένες δυνατότητες στο SAP Lumira, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας σύνδεσης με ένα ευρύ φάσμα πηγών δεδομένων, ώστε να επιτρέψουν την εφαρμογή σύγχρονων analytics που «τρέχουν» με την ταχύτητα της σκέψης. Ακόμη, το SAP Analytics Hub είναι τώρα διαθέσιμο για να δώσει στους επιχειρηματικούς χρήστες τη δυνατότητα να βρουν περιεχόμενο analytics σε όλο το εύρος της επιχείρησής τους, είτε εντός της ήδη υπάρχουσας υποδομής, είτε στο cloud.

Το λογισμικό SAP Predictive Analytics δίνει τη δυνατότητα για λειτουργίες machine learning στην πλατφόρμα SAP S/4HANA, είτε αυτή βρίσκεται εγκατεστημένη στις υποδομές μίας επιχείρησης, είτε στο cloud. Επίσης, προγραμματίζεται και η διάθεση βελτιωμένης υποστήριξης, λειτουργιών προετοιμασίας δεδομένων και νέων χαρακτηριστικών για την πλατφόρμα SAP HANA®. Η υπηρεσία SAP Cloud Platform Predictive service περιλαμβάνει νέα χαρακτηριστικά όπως μοντέλα παροχής συστάσεων και ομαδοποίησης, όπως και υπηρεσίες εκμάθησης μοντέλων για αυτοματοποιημένη στατιστική παλινδρόμηση και ταξινόμηση. Το λογισμικό SAP IT Operations Analytics 2.0 φέρνει πιο πολύ επιχειρηματικό περιεχόμενο στα ζητήματα Πληροφορικής, με νέα χαρακτηριστικά που βοηθούν το προσωπικό ΙΤ να δίνει προτεραιότητα στα ζητήματα εκείνα που έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στις επιχειρηματικές δραστηριότητες. Η υποστήριξη για υβριδικά data centers επίσης βοηθά στη διαχείριση του κόστους σχετικά με τις λειτουργίες ΙΤ και στη βελτιστοποίηση των διαθέσιμων πόρων είτε στις εγκαταστάσεις μιας εταιρίας, είτε στο cloud.

image_pdfimage_print

Tagged