2310716172 info@greekinformatics.gr

Νέα ψηφιακή λύση της SAP απλοποιεί τις διαδικασίες IT και ενισχύει την καινοτομία για τις τράπεζες του αύριο

GreekInformatics Software Νέα ψηφιακή λύση της SAP απλοποιεί τις διαδικασίες IT και ενισχύει την καινοτομία για τις τράπεζες του αύριο

Software

Νέα ψηφιακή λύση της SAP απλοποιεί τις διαδικασίες IT και ενισχύει την καινοτομία για τις τράπεζες του αύριο

image_pdfimage_print

Η SAP παρουσίασε πρόσφατα την τελευταία έκδοση του SAP® Omnichannel Banking, μίας λύσης ψηφιακής τραπεζικής η οποία απλοποιεί τις διαδικασίες διαχείρισης mobile και online εφαρμογών για τους τομείς της τραπεζικής καταναλωτών, μικρομεσαίων επιχειρήσεων και εταιρικών πελατών μέσα από μία ενιαία πλατφόρμα δομημένη με ανοιχτή αρχιτεκτονική. Με περισσότερες από 500 διαθέσιμες μικρο-υπηρεσίες, η νέα λύση ψηφιακής τραπεζικής βοηθά τις τράπεζες να δημιουργήσουν εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα, tablets και υπολογιστές που ανταποκρίνονται στις ειδικές απαιτήσεις των πελατών τους, προσφέροντας μία μοναδική ψηφιακή εμπειρία χρήστη.

Το SAP Omnichannel Banking συμπληρώνει τις ήδη διαθέσιμες λύσεις του SAP Hybris®, δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο προϊόν για τις τράπεζες που θέλουν να διαχειρίζονται όλες τις πτυχές της διάδρασής τους με τους πελάτης. Η ενοποίηση της διεπαφής προγραμματισμού εφαρμογών (Application Programming Interface – API) σε αυτά τα στοιχεία, παρέχει στους πελάτες απρόσκοπτη εμπειρία χρήσης σε όλα τα σημεία επαφής με το σύστημα. Μαζί, το SAP Omnichannel Banking και το χαρτοφυλάκιο λύσεων SAP Hybris δίνουν τη δυνατότητα στις τράπεζες να αναπτύξουν ψηφιακές διαδικασίες πωλήσεων και άλλων υπηρεσιών, δημιουργώντας εξατομικευμένα περιβάλλοντα αλληλεπίδρασης με τους πελάτες σε όλα τα κανάλια και βοηθώντας τις έτσι να έχουν μία σφαιρική εικόνα για τους πελάτες τους.

Η modular αρχιτεκτονική του SAP Omnichannel Banking βοηθά τις τράπεζες να λανσάρουν νέα προϊόντα και υπηρεσίες σταδιακά, χωρίς να διακόπτουν τις υφιστάμενες λειτουργίες τους. Η λύση μπορεί να εφαρμοστεί είτε στην ήδη υπάρχουσα υποδομή μία τράπεζας, είτε στο cloud, καλύπτοντας την ανάγκη για γρηγορότερη εφαρμογή της στην αγορά αλλά και την ανάγκη μεγαλύτερης συχνότητας ενημερώσεων. Παρέχοντας μία εκτεταμένη «βιβλιοθήκη» εφαρμογών που κάνουν την εξατομίκευση πιο γρήγορη και υπηρεσίες που επιτρέπουν τη ρύθμιση περισσότερων από 200 χαρακτηριστικών, αυτή η λύση μπορεί να μειώσει σημαντικά τους αναγκαίους πόρους που χρειάζονται για την ανάπτυξη εξειδικευμένων επεκτάσεων στον τραπεζικό κλάδο. Επίσης, το SAP Omnichannel Banking παρέχει εργαλεία αιχμής σε μορφή Eclipse plug-ins, ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο ολοκληρωμένο περιβάλλον ανάπτυξης (Integrated Development Environment – IDE) για την ανάπτυξη μικρο-υπηρεσιών. Αυτό αυξάνει την παραγωγικότητα στο χώρο της δημιουργίας εφαρμογών και επιτρέπει στο συνεχώς αναπτυσσόμενο οικοσύστημα συνεργατών και FinTech εταιριών να εμπλουτίζουν περαιτέρω τη συγκεκριμένη λύση της SAP.

Ο Falk Rieker, Global Head, Banking Business Unit, SAP, δήλωσε «Με το SAP Omnichannel Banking και τις λύσεις SAP Hybris, προσφέρουμε μία ολοκληρωμένη λύση για τη διαχείριση όλων των τύπων ψηφιακής αλληλεπίδρασης με τους πελάτες: mobile και online, και σε πολλά διαφορετικά επιχειρηματικά μέτωπα. Αυτό είναι κάτι που θα φέρει μεγάλες αλλαγές στην αγορά, και θα δώσει στις τράπεζες τη δυνατότητα να διαφοροποιηθούν μεταξύ τους και να παρέχουν εξατομικευμένη ψηφιακή εμπειρία χρήστη στους πελάτες τους.

Η τελευταία έκδοση του SAP Omnichannel Banking παρέχει:

  • Πλήρη επιχειρησιακή λογική και ισχυρές δυνατότητες αυτοεξυπηρέτησης, τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν εφαρμογές εκτός χαρτοφυλακίου για λιανικές και εμπορικές τραπεζικές συναλλαγές
  • Επιμέρους συστήματα για την κεντρική διαχείριση κρίσιμων επιχειρησιακών λειτουργιών μέσω της παροχής πλαισίων λειτουργίας για την ασφάλεια, τα δικαιώματα χρήστη, τις εγκρίσεις, τις ειδοποιήσεις και προειδοποιήσεις, τη διαχείριση καναλιών, το χρονικό προγραμματισμό, την κατανεμημένη αποθήκευση (distributed caching), τις επικυρώσεις, τη συγκέντρωση πληροφοριών πελατών, τις ψηφιακές διεργασίες, τη διαχείριση χρηστών και τη διαχείριση καναλιών και συσκευών.
  • Ανοικτή αρχιτεκτονική που υποστηρίζει υπηρεσίες τρίτων και ενοποίηση με συστήματα συνεργατών με στόχο τη δημιουργία πλαισίων αποτελεσματικότερης συνεργασίας και επιτάχυνσης της καινοτομίας.
  • Πλήρως προσαρμόσιμο SAPUI5, το οποίο καταργεί όλους τους περιορισμούς στην τεχνολογία που χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη διεπαφών χρήστη (UI).
  • Προαιρετική ενσωμάτωση με τη βασική λύση τραπεζικής της SAP

Μία πρόσφατη έρευνα της IDC για τη SAP ανέδειξε το γεγονός ότι οι τράπεζες επιθυμούν να συνεργαστούν με FinTech εταιρίες startup. Ωστόσο, η πολυπλοκότητα των αρχιτεκτονικών ΙΤ εντός των τραπεζών κάνει τέτοιες συνεργασίες δύσκολες. Το πλαίσιο API το οποίο βρίσκεται μέσα στο SAP Omnichannel Banking απλοποιεί αυτή τη διαδικασία. Οι τράπεζες είναι τώρα αρκετά ευέλικτες ώστε να έχουν ενεργό ρόλο σε αυτό το οικοσύστημα, να συνεργάζονται με εταιρίες FinTech και να εμπλέκουν περισσότερους συνεργάτες και ηγέτες της αγοράς.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το SAP Omnichannel Banking, επισκεφθείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο: www.sap.com/solution/industry/banking.html.

image_pdfimage_print

Tagged